ВЕЧЕРНО АТЕЛИЕ
Музика и стихове в бохемска вечер...
Пиене и див лирически запой.
Лея вино за поетите предтечи
с болката, тъгата - моят стар конвой.
Ужасът, че всичко толкова е кратко!
Няма друго тук... живот неповторим.
Дай да се напием като свини, братко!
Писна ми от трезвост и площаден грим!
Нека да си кажем майчиното мляко!
Знам: ще пуснат раните ни мъжка кръв.
С нея неведнъж с горчива жал съм плакал -
страдащо сърце в телесния калъф...
Нека храм е тая нощ ателието!
Нека целия живот превърнем в джаз!...
Нека сме свободни - гълъби в небето.
Нека да е честен скръбният ни глас!
С жаждата си - жива жар - за красотата,
нека чуден детски свят да сътворим!
Нищо че животът ни е кратък, братко,
ние с теб и след смъртта ще продължим!
© Върбан Колев Todos los derechos reservados