Aug 16, 2012, 10:01 AM

Вечната гара 

  Poetry » Phylosophy
411 0 2

 

Вечната гара       

     

Като самотен Бог съм в тая гара,

изпълнена с невероятни хора.

Сред шум и луда надпревара

сезоните изпращам от перона.

 

Какво не съм. Черницата узряла,

която сипе медоносни  плодове,

 гугутката през пролетта изпяла

 любовен повик  в океан  небе.

 

Квартална котка, скитаща около казана

със подозрително издут корем,

и оня циганин, до козирка пиян,

превърнал вкиснатото вино във тотем.

 

 Момиченцето бузесто със  плитка,

недоверчиво опознаващо света,

и бабата, опекла блага питка

за внучката си с хрупкава кора.

 

Тече край мене двупосочната река

от пътници, захласнати в товари,

но всеки има безпределна свобода

да си избира влакове и гари.

 

Живея тук сред триизмерна суета,

подминала  миражите и позите,

за да догоня колебливата далечина

по пътя на сърдечните си коловози.

 

 

     

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??