Великият Творец потапя четка
и багри приказни реди,
върху платното на живота
картини майсторски твори.
Цветя накичили поля зелени,
красиво и със малко свян,
изложба Ангелска е наредена
под небосвода слънчев и засмян.
Стеблата крехки Той полюшва,
със топла бащинска ръка
и нежно гали ги и шепне,
любовни, грейнали слова.
Великият Творец потапя четка
и багри приказни реди,
а от палитрата Му оживява всичко
и Светлина отвсякъде струи.
© Ангел Филипов All rights reserved.