Feb 11, 2015, 9:05 PM

Веселяк 

  Poetry » Other
413 0 0

С времето скитам се в крак,
обичан и мразен от хорски рояк
аз пия и пея, до късно лудея,
веселяк съм и тъй ще живея...

...

Птиче не съм и не мога в едно
аз да свия домашно гнездо,
а луда съм да и буйна глава,
като бистра планинска река...

 

Стихия съм днес и не крия,
не ща да съм въглен в прахта,
а искам да бъда огън и жупел,
а не безразлична искра...

 

Мен ако искаш да вържеш сега,
не можеш ти стори това,
вятър съм див и чупя в нощта,
окови вселенски в прахта...

 

И вечер ще пия вино с наслада,
поглед ще плъзна в кръчмарката млада
и ще имам и макар и за нощта
сбъдната мечта до утринта...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??