Feb 24, 2005, 11:11 PM

Викам Нико 

  Poetry
903 0 0
(На Нико Пиросмани)

Ужас!
Кухненската маса
на живота позаспал
Господарят е харесал
и във черно я застлал.
А понеже ми се струва,
че от това ми става нервно,
нека Нико изрисува
мушамата черна.
Върху нея да положи
чепка грозде, резен диня
и ритон в удобно ложе
с птица някаква, но да е синя!
Каруцарите да сложи
как в пиянството залитат,
а в талигите им рози , рози...
Нарисувай Маргарита!

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??