24.02.2005 г., 23:11 ч.

Викам Нико 

  Поезия
902 0 0
(На Нико Пиросмани)

Ужас!
Кухненската маса
на живота позаспал
Господарят е харесал
и във черно я застлал.
А понеже ми се струва,
че от това ми става нервно,
нека Нико изрисува
мушамата черна.
Върху нея да положи
чепка грозде, резен диня
и ритон в удобно ложе
с птица някаква, но да е синя!
Каруцарите да сложи
как в пиянството залитат,
а в талигите им рози , рози...
Нарисувай Маргарита!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??