Dec 26, 2010, 9:24 PM

Винни пари и тютюн 

  Poetry » Phylosophy
531 0 4

Винни пари и тютюн...

Някой тук е чакал,

гледал как вали навън

и навярно плакал.

 

Капала оная свещ 

със сълзи от восък,

който с нож да остържеш

и да хвърлиш после.

 

Рози - алени уста,

жадни за целувка,

но несложени в вода

си увяхват тука.

 

В чаши вино - две очи,

от любов налети...

Истината как горчи -

пий, за да усетиш!

 

И в съдина сладък хляб,

неначенат даже,

грях ли, кой ли случай сляп

го съсухрил вече.

 

Винни пари и тютюн...

Някой... не дочакал,

тръгнал под дъжда навън

и... дотук е плакал.

 

Няма рози и сълзи,

няма хляб и вино,

нищо не сладни, горчи,

но животът... минал.

 

 

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! И аз мисля, че няма какво да се промени в стиха! Той е само едно отражение! А аз съм само огледалото - крехко и чупливо...
  • Хареса ми! С поздрав!
  • А какво бихте редактирали? Ако можех, аз щях да "редактирам" действителността!
  • Хе! Забавен текст. Може да стане по-хубав след редакция.
Random works
: ??:??