Feb 2, 2011, 9:29 AM

Вино от любов ще ни опива 

  Poetry » Love
981 0 1

Ще те скрия от хорската злоба,

ти, която в сън си родена

и проплакала в късна доба,

ще бъдеш от злото пощадена.

 

Там далече, където няма мрак

и е вечно лято, там омраза

не вирее, не знам защо и как.

Планините, там са от елмази,

 

в моретата плува щастие,

от него с теб ще отпиваме

зажаднели, на глътки, всеки ден,

 

и мечтите ще са сбъднати,

вино от любов ще ни опива,

веднъж - попаднали в този плен.

 

        Златко Станоев

 

© Златко Станоев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??