Apr 12, 2012, 9:40 AM

Виолетовото цвете 

  Poetry » Love
690 0 5

ВИОЛЕТОВОТО ЦВЕТЕ

Увяхва виолетовото цвете,
което преди време подари ми...
Уж пазих го с цената на сърцето
и казвах: ,,Ще живее със години!”

... А днес ме гледа цветето тревожно
и сякаш го дочувам как ми казва:
"Нима за теб оказа се тъй сложно
да можеш мене живо да опазиш?"

Сърцето ми се свива всеки път,
когато цвят пореден се отронва,
и търся аз във себе си грехът,
чувствам се тъй безпомощно-виновна.

Нима съм го поливала по-често
или е зарад туй, че зима стана?
Не бива да умира! Не е честно!
От тебе то едничко ми остана...

Но цветето не знае за това!
То не разбира своята стопанка...
И гасне заедно със любовта,
забулило мечтите в тъмна сянка...

Увяхва виолетовото цвете...
Скъп спомен от изминалата младост.
Не ми остава нищичко след тебе...
Умира с него всичката ми радост!

...

Във бялата саксия до перваза
седеше цветето допреди дни.
С тъга днес гледам мястото му празно.
Навярно любовта ми го уби!

Павлина Соколова


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??