Sep 2, 2007, 1:18 PM

Влюбена 

  Poetry
613 0 4

                              Влюбена

На Бранко

На всички млади поети

 

      „ Тъгуваш ли, усмихнато момиче,

       с ръка когато махаш и изчезваш

       и знаеш ли какво е да обичаш,

       едва в живота влезла ? ”  

                                 Н. Йорданов

 

 

Ти едва ли знаеш що е да обичаш

в ранната си възраст. Аз - момиче

още младо, уж спокойно, мислиш, че не мога,

нито съм изпитала нежната тревога,

вечен спътник на сърцето, що обича страстно.

Лъжеш се, приятелю, любовта е властна

в своите копнежи. Неприятно, ала вярно.

Често ни се случва тя да е коварна.

Тя ме грабна още млада. Не попита, не почака.

„Аз съм млада. И не мога. Ала вече мракът

не е тъй лъжовен. Нищо не е страшно.

И животът ми се струва още по-прекрасен.

Но момчето, що обичах, вече не е мое.

Аз не страдам, аз съм силна. Аз обичам още.

И си мисля, че така стана още по-прекрасно.

Любовта не ме напуска. Аз обичам страстно

малките неща в живота - и например

без поезия не мога да живея. Да, вини ме,

че съм тъй невинна и спонтанна. Просто съм момиче,

влюбено в България. Колко е прекрасно да обичаш

току-що в живота влезла.

Моля се да не изчезне

скоро всичко туй от мен.

Колко би било прекрасно

вечно да съм във любовен плен...

06.Авг.07г.

© Люляк All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??