Jun 28, 2024, 9:06 PM

Влюбена луна 

  Poetry
127 4 9

Такава нощ!

Със звездни маргарити

осеяно е цялото небе!

Сред тях Луната с образ на момиче  

брои листенцата от бели цветове…

"Обича ме!... Не ме обича!...

Една луна, познала любовта,

мечтае си по онзи Млечен път

саван годежен да постеле.

Макар да не е от кръв и плът,

с венец от белите отронени листа

към Слънцето в зората да поеме.

Но да обичаш тихо и от разстояние

е да потънеш в сенките на невъзможното.

От Сътворението до днес любов такава

обречена е… И е невъзможна!

Щом стъпят на ръба на светлината, 

за миг ще са щастливи до безкрайност.

Ще я целуне Слънцето, а пък Луната

ще се стопи и ще изчезне до прозрачност...

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??