Feb 18, 2009, 1:53 PM

Влюбено слънце 

  Poetry
527 0 3
О, слънце,
дали за първи път обичаш?!
С лъчите си изпращаш
толкова признания...
Кажи му, че в любов
завинаги се вричаш
на залива, потънал
в злато и мечтания.
И чудиш се защо е той
красив, но хладен,
не оценява
всеотдайната ти топлина?!
Самонадеян, самовлюбен,
за комплименти жаден,
как не разбра - красив е,
когато е огрян от светлина?!
Но ти не искаш
да го изоставиш.
Обичаш го
с изгарящата си душа
и сутрин бързаш в залива
искрата да запалиш,
поддържаш огъня
във всяка негова вълна...

© Nina Toshich All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??