18.02.2009 г., 13:53 ч.

Влюбено слънце 

  Поезия
530 0 3
О, слънце,
дали за първи път обичаш?!
С лъчите си изпращаш
толкова признания...
Кажи му, че в любов
завинаги се вричаш
на залива, потънал
в злато и мечтания.
И чудиш се защо е той
красив, но хладен,
не оценява
всеотдайната ти топлина?!
Самонадеян, самовлюбен,
за комплименти жаден,
как не разбра - красив е,
когато е огрян от светлина?!
Но ти не искаш
да го изоставиш.
Обичаш го
с изгарящата си душа
и сутрин бързаш в залива
искрата да запалиш,
поддържаш огъня
във всяка негова вълна...

© Nina Toshich Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??