Спомням си, че някъде съм чел –
не било всичко както изглежда.
Но ако утре се сблъскам челно
с теб, Любов, в цялата ти неизбежност?!
Най-буквално ако пресечеш
и катастрофираш в мен случайно?!
Нямам застраховка от месеци
срещу чувствени аномалии.
Ами ако от утре няма да съм сам?
Замина на кино мойто его.
Какво толкова мога от мен да дам?
От крив понеделник до свъсен петък.
Ами ако от утре няма да съм сам?
Ще ми завиждат – щастливец!
А за собствен цирк аз ще си знам,
че на печалните връзки съм рицар.
Може да изкарам месец, два.
Не повече – и се подписвам.
И като дойде на любовта ми часът на смъртта,
много моля да ме запишат: „Влюуби се“.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов All rights reserved.