Nov 19, 2009, 11:04 PM

Вместо цвете или песен 

  Poetry » Love
731 0 1

Здравей, понеже хубав повод днес е,
но патосът фалшив не е за мен,
със стих, наместо цвете или песен,
те поздравявам в Неговия ден!

Дали със мен щастлив ще е - не зная!
И да успявам все да съм добра,
дали ще мога волно да витая
край него и да пръскам красота?

Не знам дали все тъй ще преоткривам
това, което в него аз съзрях,
от паметта сърдечна да изтривам -
горчивина, неволен мъжки грях?

Но в този ден на Себе си желая:
да бъде все тъй истински и жив
в нас трепета, докоснал ни от Рая
и пламъкът по устните игрив.

На Него - да е мъж на сто процента,
мечтано верен, топло сговорчив
и на живота в шарената лента
да няма кадър, носещ спомен сив!

На Теб, понеже Ти си го родила -
усмивки и прегръдки без сълзи :-)
Увереност му вдъхвай и закрила
и в себе си Жената запази.
Не се коси, че е от теб далече,
за него си Една - Необходима!
Наздраве с тост от мене най-сърдечен,
благодаря ти просто,
че го има...

 

14.11.2009г.


Милена



© Милена Белчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За пореден път се убеждавам, че малко коментиращи автори не се четат. Жалко!Много жалко!
    Благодаря, Милена!Прочетох всичко публикувано с удоволствие.
Random works
: ??:??