Feb 8, 2015, 10:48 AM  

Водорасли 

  Poetry » Other
413 0 0

Водорасли

Водораслите в морето...
Всеки ги избягва...
С цвят, различен от този на небето,
отблъскват хората потайно.

 

Докоснеш ги, тръпки те побиват...
По-добре ще е без тях.
Всеки път около крайници ти се увиват,
навремето и аз се тъй гнусях.

 

Днес обаче виждам нещо...
Нещо в тях, което топлина излъчва.
Веч' не ми изглеждат толкова зловещо,
Водораслото море от плът разлъчва.

 

Загледайте се, как красиво плават,
и цветът им толкова различен...
Атмосфера хрисима наподобяват,
каяфет направо алогичен.

 

И в покой намирам се внезапно.
Мога да се взирам с часове.
Де да плавах като водорасло,
някой свободна да ме назове.

© Връзки за обувки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??