Feb 2, 2018, 10:25 AM

волја за живот 

  Poetry
215 1 2

Видов исплашени птици

и плач на сиромашни деца

во лицето на жената.


Кога ѕвездите одат на пауза

кога богатите луѓе заспиваат

некој некаде кришум

ја убива волјата за живот.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??