Nov 16, 2013, 9:14 PM

Воля на духа 

  Poetry
425 0 1

                  Воля на духа

 

Подсъзнателна пустош

в мен все цари,

извиквам понякога спомените,

а душата ми от тях се гневи.

Одухотворена от слънцето -

обляна в лъчи,

а вечер от сребристите нишки

на Луната огряна,

но... нещо все не достига.

Искам да полетя над земята...

Искам да избягам далеч

от ежедневната сивота в душата,

от настоящето, което се мени

с повторение от многократно безсилие,

от бъдещето да съм беззащитна.

Искам да избягам

от прегръдката на самотата, тъгата -

обезвереното време,

в което се лутам без посока.

Да намеря нов път

за новото, което ме чака.

Етюд несъизмерим

за моите критерии,

но толкова правдив -

пропит от моето безверие...

Заваляха едри дъждовни капки

в душата ми всичко, което рисувах

размиха набързо без четки...

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • До болка познато чувство, Наде! Но не се отчайвай, търси приятели, заедно с тях ще намериш нов път, нова посока - щом си дошла в "Откровения" ти вече го налучкваш ...! Топли поздрави с усмивка!
Random works
: ??:??