Mar 25, 2019, 8:44 AM  

Врабчо 

  Poetry » For kids
392 1 5

Врабчо гладен мърда, скача,

търси зрънце, търси хляб.

Кос се смее, свири песен,

учи той врабеца млад.

 

Знай животът не е лесен,

труд се иска, труд и пот.

Тъй е лесно! Къпан, сресан

ти да местиш крак до крак.

 

Всяко зрънце трудно идва.

Първо нива ти ори!

Сетне сей, копай, поливай

и накрая го кълви!

 

Врабчо мърда, врабчо скача

сякаш косът не видял.

Да не меси той погача,

само житце би изял.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??