Apr 8, 2018, 11:55 PM  

Времето питай 

  Poetry
386 1 2

Ако някой обиди те – каже, 
че Българите са диви и прости,
не му се сърди – покани го на гости!

 

Ако някой ти каже, че няма у тебе
капчица доблест, гордост и ти липсва култура,
на концерт заведи го, после нека хортува.

 

Ако те пита глупакът 
дали в теб като Българин има заложби –
има толкова много художници и картинни изложби!
 
Ако с прихсмех похулят ни,
кажат: народ разпилян,
разкажи му Историята ни – Океан!

 

Ще пребъдем! 
Въпреки туй, че на стадото наше 
вълк е овчарят!

 

Времето питай как това ще се случи!
Дори след хиляда и триста години,
То пак отговаря.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??