Dec 17, 2008, 1:35 PM

Втори стих 

  Poetry » Love
676 0 1

Вървя през градината на лудостта,
а там нищо не е останало освен пръстта,
колко трудно е да се преборя с това,
което се случва. Търся пътя към дома
на моята предначертана съдба,  
но не го намирам. А трябва ли да вярвам,
че ще успея да продължа напред,
когато всъщност нищо не е наред.

 

И ти минаваш през градината на лудостта,
но я виждаш в цялата и невинна красота,
ах, как ти не видя опасността, когато вечерта
светеше лунната светлина преди да настъпи
краят на деня, когато трябваше да се променя.
Умряха моите мечти, когато ти ме нарани.

 

Сега и двамата минаваме през градината на лудостта,

може би идва краят на света,

защото това е моята несбъдната мечта

и двамата знаем, че ще се събудим сутринта,

знаем, че всичко е просто една перфектна илюзия,
затова реших да го направя - разруших
градината на лудостта, за да се върна в реалността.

© Илия Кузев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Римата е съзвучие в края на стиха;
    Римата е изпитание за творческите способности на поета и признак за овладяването на езика и на стихотворната техника. Тя трябва да бъде естествена, а не търсена и натрапена, не изтъкната и шаблонна, тъй като това косвено се отразява върху въздействието на стихотворението над читателя

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BC%D0%B0
Random works
: ??:??