Вторник - поредно земетресение,
някой някъде изпитва душевно сътресение.
Вторник - пропукана от трус земя,
някой някъде се пита: "Как да се спася?!".
Вторник - болна панацея,
някой някъде желае да се застреля.
Вторник - слънцето сънливо изгрява,
някой някъде на нещо се надява.
Вторник - ръждясал пирон,
някой някъде се чувства като клоун.
Вторник - усещане за безтегловност,
някой някъде копнее за духовност.
Вторник - умърлушена молитва,
някой някъде пази своята реликва.
Вторник - уж пореден ден,
а някой някъде чувства ли се като мен?
© Симона Господинова All rights reserved.