Jan 13, 2011, 12:33 PM

Вълк 

  Poetry
948 0 1

Зимна вечер и съвсем сама,

лутам се в обширната гора.

В миг един погледът ми спира

върху погледа на вълк свиреп.

 

Пулсът ми се ускорява

и сърцето лудо затуптява.

Насред нищото в пустошта

срещата превърна се в една игра.

 

Вълчо с радост взе да скача,

а луната нежна песен ни запя.

Рой снежинки затанцуваха

и земята разцелуваха.

 

И тогава неочаквано, внезапно,

вълкът, с погледа така зловещ,

с очи притворени, големи като пещ.

Тръгна той към мен, кръвожаден, злобен, настървен!

 

Страхът ме сграбчи, завладя

и копнежът ми внезапно спря.

Копнеж един с порив нов

за мъничка искрица, породена от любов!

 

Сълза подир сълза,

с мисъл само и една,

че всичко може би е сън,

а не реалност в зловещата гора!!!

 

© Маги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??