Mar 14, 2015, 7:09 PM

Вълкът в овча кожа 

  Poetry » Other
367 0 0

 

 
"Вълкът в овча кожа"

 
Лъжовна е любовта.
Казват, че крие се зад ъгъла,
но търсиш ли я, губиш ù следа,
Както си мете улици с крака
и пак умело се е укрила.
Без да ти е галила досега носа,
усетиш ли я, бързо те пристрастява. 
Завърта крушка в тъмнина,
ала и тя тайна тъмница има. 
Краси всичко пред погледа,
дава на лъжа да крачи невидима.
Сваля мечти от закачалка,
а как поставя те в рамка.
Зарежда те през деня,
 но буден държи те и през нощта.
Държи кръвта кипяща,
но гори сърцето от течността вряща. 
Дарява те с чиста усмивка,
а като изчезне и другата взима.
 
Лъжовна е любовта,
току така не върви без цена.
За да й задоволиш глада,
първо ще правиш стъпка по стъпка, 
после ще й даваш мръвка по мръвка,
докато не броиш троха по троха,
която душата ти ще плаща.
 
Лъжовна е любовта,
да иска всичко или нищо в замяна.
Така върти те в казана,
вижда дали духът ти ще се разшава.
Дели линия с омразата,
стена толкова тънка и прозрачна.
която ползва е като врата,
когато разделяте се двамата.
 
Лъжовна е и истината.
Тя тества всички тела,
малцина са, при които прави гнезда.
С времето работи, клопки праща,
тези, които не са достойни - отпраща.
Проверява кой с думи я описва,
кой глухо и сляпо подава за нея шепа.
И докато мигнеш и отново те сепва,
но този път нежно гледа, подава ръка.
Като вълк за свобода,
показва доживот как се живее без страх на ръба...
 
 
2015г.
 
третият 

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??