Aug 25, 2012, 10:27 AM

Въпреки всичко 

  Poetry » Civilian
375 0 2

Въпреки всичко

 

Искам да те закарфича

на петлика, отдясно,

по-далеч от сърдечния ритъм -

да не тревожиш сърцето опасно.

 

Като калинка на шия –

малка, червена стихия,

с няколко точки тъга

и крилца за дъга след това.

 

Не като орден курдисан,

не като дан залисия

- моя песен неписана,

самочувствие женско орисано...

  

(... съдбата разтропана

с кутре, отвисоко,

ми го забоде

в един вял и оранжев следобед;

 

сега си го нося на чело

и горда съм с него,

макар че приятели – няколко пръста,

а неприятните – дяволски много...)

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??