Nov 16, 2013, 2:14 PM

Въпроси, въпроси... 

  Poetry » Phylosophy
539 0 1

 

  Питам се - какво е любовта,

  какво е онова красиво чувство,

  което се забива във гръдта

  със силата на тайнствено изкуство?

 

  Дали е дар - божествен и неземен,

  обвързващ нежно нашите сърца,

  завинаги, в един омаен стремен

  по пътя ни към вечната Краса?

 

  Или е адски огън и изгаря

  душите ни - объркани, сами,

  жадуващи утеха да намерят,

  от самотата в земните ни дни.

 

  Не зная и едва ли ще узная

  усещал и проклятие, и зов,

  какво е таз магия, таз омая,

  наричана от всички нас Любов!

  

© Александър Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??