Ще запишеш ли и мен в онази Книга –
с имената на избраните апостоли?
Светостта им може би не ще достигна
и навярно твърде дързък е въпросът ми.
Но нали и аз от Теб съм сътворена,
и подобието Твое също нося?
Още пази ми животът място временно,
докогато дойде грозната с косата
и размята своя тъмен плащ от тление...
В този миг Ти ангел светъл ще ми пратиш ли?...
И дали ще мога с песните и строфите –
недопети, недописани, изстрадани,
да изпрося милостта в Очите строги?!...
Ще ме вземеш ли при Своите, при живите
или само червей с плът ще храня в гроба?!...
Знаеш отговора, Господи!... Кажи ми го!
27.4.2018.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.