Dec 4, 2013, 4:09 PM

Вървя към Теб 

  Poetry
613 0 3

Чувствам нещо особено - ала и приятно.

И внезапно решавам да тръгна към Теб.

Ала не зная - кога ще се върна обратно.

И дали ще прекося планини или степ.

 

Търся нещо - дето и аз не зная какво е.

Но усещам - насочва ме мене свят глас.

От стените потъмнели ме гледат икони.

И очите им казват: "Ти идваш при нас."

 

Знам, че ти си моя път - във безпътието.

И със Теб в сърцето не е дълга нощта.

Аз към Тебе вървя и усещам безмълвието.

И изписвам все нови и нови листа.

 

Моите думи едва ли са толкова поетични.

А целта ми е сякаш онова селце...

Вярвам искрено - макар и не фанатично.

Вярвам в Теб с цялото си сърце.

 

Търся те - и ето че постигам прозрението.

Търся себе си - и ще се осъзная аз.

Светлината приел съм и това е спасението.

Но за всичко идва свой ден и час.

 

Знам, че Ти непрекъснато ми помагаш.

Чувствам - как се променям и ставам нов.

И в усмивката твоя - тъй мъдра и блага

пращаш ми вяра, надежда и любов.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??