May 12, 2018, 1:42 AM

Във твоя сън 

  Poetry » Love, Other
430 1 3

Във твоя сън ще вляза тихомълком,

без да потрепнеш, без да ме усетиш

и жадно ще започна да изпълвам

със топла обич общите ни клетви.

 

Във него аз дъга ще нарисувам,

ще те кача над облачни каскади

и там безспирно в цветове ще плуваш –

не ще усетиш земните прегради.

 

Без капка свян след туй ще обрисувам,

безоблачно небе със слънце ярко,

едно море, което ще преплувам,

да стигна теб – със хоризонт за мярка.

 

А после ще танцуваме с луната,

тангото наше с погледи тъй жарки,

безкрайно ще лудуват ни телата –

на тоя бал сме фигурите царски.

 

Накрая дочаквайки да настъпи

утро – аз безконечно ще рисувам,

а тялото ти цяло е във тръпки

и ще ме моли вечно да сънува!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??