Jul 29, 2007, 4:03 PM

Във виното е истината 

  Poetry
2717 1 0

Във виното е истината

 

 

Когато ти е тежко на душата –

с червено вино потуши тъгата!

А бялото го остави - за радост ,

за да усетиш дивната ú сладост!

 

„Във виното е истината” – да!

То дава сила, слово, свобода.

Но само, като пие се със мярка,

се чувстваш пак красива, господарка!

 

Оставиш ли ума да ти опие,

над твойте чувства силни да надвие,

ще станеш разюздана ти менада,

вакханка бясна – търсеща наслада.

 

Заплетена във страсти непонятни,

ще търсиш изход верен в необята.

И Дионисий, Бакхус, Руевит

ще призоваваш в този труден миг.

 

Когато всички  Веди се оттеглят,

едва ли ще почувстваш мир, победа,

защото животворния нектар

е бил над тебе пълен господар.

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??