Nov 7, 2013, 10:12 PM

Възпадане 

  Poetry » Phylosophy
460 0 2

Душата ми с ранени колене бе.

В игра на сляпа баба,

затичана, несигурна, в отбрана...

Простря се цяла на паважа сив.

От болка

идеше ù там да си остане.

Но по-добре, реши, ще е да стане.

Без туй боли.

Напрегна сили, вени, мишци,

застиска зъби, заръмжа, фуча, затръшка се

и се изправи.

Боли да станеш,

но станеш ли веднъж,

започваш

да виждаш отвисоко

безкрайните пътеки

сред цъфналата ръж,

безбройните лъчи, звезди и стрехи

и виждаш

нашироко и надлъж...

Душата ми запя и зацъфтя, и заподскача.

Натъртена до синьо,

но с розови страни

засили крачки и закрачи...

Животът продължава.

Животът предстои...

 

© Аделина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, за осъзнато решение става въпрос, за магнетичната сила на житейския цикъл, въпреки паданията, пропаданията, колапсите и катастрофите . Благодаря
  • ...От болка
    идеше ù там да си остане.
    Но по-добре, реши, ще е да стане...

    Това звучи някак чудесно, нали? Не просто надежда, не хъс, а човешки порив за живот. Искреност.
Random works
: ??:??