Защото съм глупав
Не искам да бъда нечия носна кърпичка
и да бърша сълзите ти
заради чуждите грешки.
Колко дълго се взирах в очите ти,
но не успях да кажа, че обичам ги.
Пристъпваш пак бавно към мен,
навела нос, огорчена...
Кой те натъжи,
някой отново сърцето ти разби.
Трудно ми е, но мълча,
ще се постарая да събера
парченцата от счупената дъга.
Ала как да ти кажа,
че мразя тази работа.
Чуй как сърцето ми радостно тупти,
щом около мен отново си ти.
Нека бъда твоята кърпичка...
още много нека бърша сълзите ти.
За Руй
© Димка Делчева All rights reserved.