Jun 21, 2022, 9:08 AM

Ято от мечти 

  Poetry
178 1 2

Поспрях за миг във тази юнска нощ,

щурчетата засвириха за мене.

Липите със уханната си мощ,

успяха всичко живо да обземат.

 

Светулките рисуват неуморно,

безброй сърца сред синкавия здрач.

Луната няма да е безпризорна

със ролята на звездния сеяч.

 

Потъвам в мекотата на воали –

в неистовата страст на юнско лято.

Поглеждам към „небесните кристали“ –

мечтите ми са там, събрани в ято!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красив и образен юни! И колко е хубаво, че мечтите са цяло ято!
    Поздрав, Дани!
  • Красив стих, прекрасно настроение ми носи!
Random works
: ??:??