21 jun 2022, 9:08

Ято от мечти 

  Poesía
180 1 2

Поспрях за миг във тази юнска нощ,

щурчетата засвириха за мене.

Липите със уханната си мощ,

успяха всичко живо да обземат.

 

Светулките рисуват неуморно,

безброй сърца сред синкавия здрач.

Луната няма да е безпризорна

със ролята на звездния сеяч.

 

Потъвам в мекотата на воали –

в неистовата страст на юнско лято.

Поглеждам към „небесните кристали“ –

мечтите ми са там, събрани в ято!

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Красив и образен юни! И колко е хубаво, че мечтите са цяло ято!
    Поздрав, Дани!
  • Красив стих, прекрасно настроение ми носи!
Propuestas
: ??:??