Разкажи ми, моряче, за морето отвъд,
дето погледът мой не достига.
Разкажи за вълните и тяхната гръд,
на която луната заспива.
Разкажи ми, моряче, за бреговете отвъд,
в платната хала... как акостира.
Разкажи ми тайни за звездния път,
за скалата с русалка красива.
Разкажи ми, Юли, поседни този път,
да, до мен, сред поле лавандули.
Нека вали, да ни мокри дъждът,
покрай нас да летят пеперуди.
Хайде, Юли, разкажи ми сега
за живота си - куп авантюри.
Дълго чаках те, тук на брега
да се върнеш с летните бури.
За ръка да ме хванеш и пак поведеш
към простори и цветни ухания.
Защо пък не... дори отвлечеш -
с целувки от летни дихания.
03.07.2022г.
© Теодора Атанасова All rights reserved.