Aug 14, 2007, 11:30 AM

За Буквите наши! (За Буквите наши!) 

  Poetry
2529 0 3

На Аргира - За Буквите наши!

За Буквите наши...
Напред!!!
И на щик!

Мръзнете, Апаши!
Навред!
И - на щик!

Високо, Дълбоко;
Под златни покров;
В полето широко;
В крайпътния ров;

На пост, в караула,
в перото, във Герба!
На бюро, в Аула! -
останах сал нерви!

И Чужди, и "Наши" -
наред!
Мръзнете Апаши
на Буквите наши!
От Буквите Наши -
Мръзнете!

Напред!!!

24 Май 2005, Балтик Сий, Сингапур

В Памет на критиците!

NB 2:
Пускам го за втори път, защото тук му е мястото и даде името си на последната ми книжка. На когото съм досадил, с което - прости, ако можеш
!

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Контрастите (В полето широко / В крайпътния ров) - тук се крие голяма част от силата ти.
    На мен няма как да ми омръзнеш.
  • С тези прекрасни стихове,никога не би ми досадил!Никога!
    Поздрав и прегръдка!!!
  • Прекрасни стихове, не се притеснявай и без това ги четем много пъти.Бъди жив и здрав.
Random works
: ??:??