За хляба и виното
За хляба си
на всичко е готов човекът:
да тича бос по трънлива пътека,
ламя стоглава не насън да пребори
или пред неправда очи да затвори;
дори... на престъпление ще се реши,
защото - от глад се най-лесно греши.
Хлябът насъщни, без който не можем,
благослови да го имаме, Боже!
А виното...
,,Във виното е истината,, - казват.
И опитът човешки го доказва,
че виното живота ни услажда
и в нас горенето страстта подклажда;
и ни издига горе чак, във висинето,
и дава аромат и цвят на битието.
Без вино може и да можем,
но не ни лишавай и от него, Боже!
© Мария Костова All rights reserved.
благослови да го имаме, Боже!
......
Без вино може и да можем,
но не ни лишавай и от него, Боже!"
Много истини, Мария!
Поздрав!