Всяка дума под строй не изправяй отпред,
не ми дишай във ризата, моля те.
Аз не чакам отплата, ти недей с пистолет
да примамваш във мене жената.
И не искам когато ме целуваш в нощта,
да броиш колко пъти сърцето ми
е отскачало тихо до сърцето във теб,
и не искам да падаш в нозете ми.
Ето - давам Любов, тук - сега и навек,
приеми или просто си тръгвай,
ако искаш ме имаш, ако не - на късмет,
но не чакай от мен да се върна.
Любовта идва някога в твоя живот -
гола, истинска, дивна и млада,
не я слагай на съд, ни на кръст най-отпред,
не ù казвай "Обичам те!" - за награда.
Ако просто обичаш, вярвай, тя ще се спре,
точно тук - пред лицето ти в мрака,
ще положи глава върху твоите ръце
и ще видиш тогава жената.
© Маргало All rights reserved.