May 13, 2016, 11:38 PM

За младостта и старостта 

  Poetry » Other
1524 0 2

Отминаха дните на жадни целувки

и вечери нежни на страстна любов.

Далечни ни бяха и всички преструвки,

играта на думи със привкус на лов.

 

Замесвахме често и други в проблема:

мечтаехме даже за чуждо легло.

Игрите  любовни си бяха мехлема

за вечното земно човешко тегло.

 

Във златната старост с коси побелели

изглеждаме мъдри от всички страни.

Със спомен за младост и всичко видели,

в телата ни топли се раждат слани.

 

Горчивото вино отдавна изпихме

и няма от него най-малка следа.

Душите си вече със миро измихме

и свикнахме, божем, с домашна среда.

 

И няма интимност, но Обич остана

във старите - моя и твоя - души.

И дружба взаимна на двама пристана,

и никой не може сега да греши.

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Няма интимност, но обич остана" – това е по-важно, Ники.
    Искрено и хубаво!
  • Харесах много!
Random works
: ??:??