Jul 15, 2016, 10:16 PM

За моите любими баба и дядо 

  Poetry » For kids, Other
997 2 3

Поляна с есенна премяна.
Баба е засмяна, а дядо с шапката басмяна.
Тичат, бързат, готвят, правят -
всичко що е счупено поправят.
Тъжна ли съм - всичко те долавят
и за работата си забравят.
Мързеливци хич не им се нравят,
в манджата си лютичко добавят
и после пак за работата се залавят.
Сутрин, обед, вечер - работата ври,
няма те да се затворят в четири стени.
Пак и пак, и пак, и пак...
докато не дойде пълен мрак,
те навън магиите свои правят,
и никога за нас не забравят.

 

© All rights reserved.

Бабо и дядо, обичам ви. :)

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Шест години по-късно видях коментарите ви, благодаря много! Даже съм забравила, че съм публикувала такова стихотворение.
  • Прекрасно е...! Благодаря, че прочетох това красиво произведение и посвещение!!!
  • Ех, че красиво..
Random works
: ??:??