Feb 22, 2008, 4:22 PM

За най-добрия ми приятел 

  Poetry
7959 0 4

Приятел - значи да обичаш,

да подкрепяш и да страдаш!

И под ударите на живота,

да падаш и да ставаш!

 

 

Приятел трудно се намира,

изгодата по-силна е, така е!

Но в трудните моменти се разбира

кой приятелството знае!

 

 

Колко тъжно е да знаеш,

че всеки лъже те в очите!

И колкото и да се стараеш,

думите разбиват ти мечтите!

 

 

И ето, тук се появявя някой,

който го е грижа!

Някой, който ръка протяга,

изслушва те и със съвет помага!

 

 

Тогава се усмихваш и разбираш,

че приятел все пак до тебе има!

От чашата живот дълбока глътка ти отпиваш,

тъй минават пролет, лято, есен, зима!

 

 

Спомням си, когато тук пристигнах,

уплашена, отчаяна дори!

Тогава смелост в мен постигнах,

защото ми я вдъхна ТИ!

 

 

После се отпуснах,

съмненията се укротиха!

В живота смело аз се впуснах

и приятели се появиха!

 

 

И ето, днес, на този ден,

когато всеки своя път поема!

С чисти пожелания от мен

и приятелство едно във цялата вселена!

© Мариета Байкушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??