За новата...
Да е честита, Нека сълзите Много години Отлети ли годината с крила
да е плодородна, са само от смях. да срещаме здрави, календарни, нека остави
весела, мирна, Силни с прошка, хвърлили мостове гнезда,
богата, спорна, чисти в молитва, над земи и води, семена,
добра, здрава без гняв и злоба, от очи към очи, плодове
и силна с чисти сърца, от минало – в бъдно, и мечти.
Новата от свежите сутрини между старо и ново, Разчела
година! до ситите залези през светло и тъмно! послания,
Делник нека полека открили за себе си врязала
ведър, да пълним с нектар важните истини, истини
софра на живота ни питите. с любов да споделяме в знаци
пълна, Да срещат любов, и все да се учим. понятни,
сърце покой и омая, Очите ни – виждащи, вместо
силно! душите ни, питащи, ушите ни – чуващи, войни
Много късмет у дома, да е светъл и лек сърцата – долавящи нека да
здрави и добри деца! пътят пред нас. на ближния ритъма. пали зари.
© Доли All rights reserved.