Dec 8, 2020, 2:09 PM

За пиянството 

  Poetry
777 6 11

Върти се по инерция кълбото

в очакване на градските Недели.

И младите, препили със живота,

не знаят, че пиянството разделя.

 

Във порите на идващата зима

и леденият поглед на Декември,

се лее най-опиващото вино -

по устните на хорските надежди.

 

Кръвта кипи под коледна украса,

лъжовно свети новото начало.

Шумът разкъсва ириса на мрака

и разумът се чупи на кристали.

 

Честито е Рождението Божие!

Дарения - кампании събират.

Да сме добри показваме, че можем -

но този Бог защо не ни разбира?

 

Върти се по инерция кълбото -

по вените на идващата зима.

И младите, препили със живота,

не знаят, че пиянството убива.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??