Aug 13, 2013, 7:43 PM

За спомена 

  Poetry » Phylosophy
372 0 2

За спомена

                                 на Веселина

 

Отмина втори, днес сме трети,

А беше първи онзи ден

И към четвърти, после – пети

Е поривът ти устремен.

 

Така минават бързо дните,

Текат един подир един

И в миг, там нейде в дълбините,

Остава споменът самин.

 

От вятър брулен, в зноя печен,

Той в труден миг ще позвъни

И сила на духа човечен

Ще дава в бъдещите дни.

 

Не виждам смисъла, хей богу –

Къде ще стопли най-напред?

Едничък споменът – дни много,

А трябва топлина навред.

 

И точно колко, ще запитам,

Един, хиляда, милион

В житейския забързан ритъм

Са нужни за добрия тон?

 

Звучи наивно и банално,

Но не натрупвай и не брой –

Дори с един е идеално,

Ако наистина е твой!

 

И ще ти бъде по-красиво,

Щом можеш да го споделиш

С човек до тебе и щастливо

Към спомен нов да завървиш!

 

Януари 2010 г.

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесна ритмика, жалко само, че малко хора се връщат назад, за да преживеят спомена отново.Страхотно!
  • Ех, че ритъм! И съм съгласен с теб! Браво, Динко! Поздрави!
Random works
: ??:??