Dec 8, 2021, 8:49 AM

За светлината в душата 

  Poetry » Free verse
632 1 3

Наслаждавам се на новият ден

изтъкан е от радост, за това,

че осъмнал си - останал си жив

и носи със себе си - светлината...

 

Изпълвам с любов сетивата,

и благодаря на вселената - за изобилието

и за най - прекрасната муза...

която ме докосва с ангелски крила...

 

Бе заминала някъде - може би на някоя

далечна галактика и завърна се

като вселенски пратеник дошъл

от много,много далече...

 

Докосвам със обич душата си -

животът е една вълшебна приказка,

докоснал вълшебните пространства

и открехва вратите на един нов свят...

 

Есен е...а слънцето гальовно ме гали -

със топли есени лъчи - разлиства мислите,

и златни есени листа се ронят, засипват земята

вижте само как блестят в утринта...!

 

Аз все още вярвам, че този свят

може да бъде спасен, че все още

има надежда и кристално чистата

безусловна любов ще прогони мрака...

 

За да ни има...! За да останем...!

И да разказваме дивни легенди

за новия век - разтворил вратите

на познанието, мъдростта и вечния мир!

 

И преброждам светли вселени...

Благодаря на всемира за светлината в душата си!

Благодаря за мъдрите житейски уроци,

за мира, любовта и за живота...!

 

25.09.2021г

Катя Джамова

и

 

 

 

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Миночка, благодаря ти за топлината!

    Младене, благодаря ти за хубавите думи!

    Мили приятели, бъдете здрави и благословени!
  • Трябва да намерим начина, за да останем. Иначе за какво сме живяли?
    Хубав стих, чрез който зареждаш душите със светло начало, Катя!
  • "И да разказваме дивни легенди
    за новия век - разтворил вратите
    на познанието, мъдростта и вечния мир!"

    Хареса ми, Катя!
Random works
: ??:??