Sep 19, 2008, 3:52 PM

За теб 

  Poetry » Love
730 0 9
 

От нощното небе
за теб откъснах цвете -
най-искрящата
и пурпурна звезда.
Закичих го
във буйните къдрици 
и цялата сияех в красота.

За тебе рокля си уших
от облаци седефени,
със слънчеви лъчи
рисувах и цветя.
Прашец от орхидеите събирах,
рисувах устните си
с цвят... на любовта.

И ангел бял
целуна ми лицето -
за теб
да грее с райска красота,
коси поисках да развея -
с тях да те завивам в тъмнина.

И в късен мрак към тебе тръгнах,
под лунните отблясъци
протегнах ти ръце...
В длани дар за тебе стисках -
моето изгарящо сърце!

 

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??