Sep 29, 2013, 7:14 PM

За твое добро 

  Poetry » Love
2478 1 8

Недей да ме бъркаш с жените,

с които си бил досега.

Аз нося сърце във гърдите,

което презира страха.

Което лъжа не прощава,

което съвсем не търпи

любов и добро да раздава,

в замяна - да пие сълзи.

Аз няма и тихо, и кротко

пред тебе да свеждам глава.

Не съм от наивните котки,

които ще милваш с ръка

когато така ти изнася,

а щом ти омръзне - със крак

ще сриташ под някоя маса.

Не си и помисляй по мрак,

почерпен със трета ракия,

пред мене да сваляш звезди,

а денем от тоз куражлия

да няма ни стон, ни следи.

Недей да ме бъркаш с жените,

които на пръсти въртиш.

Пред мен не минават лъжите.

Излъжеш ли, скъпи - гориш!

Недей да ме бъркаш, че мога

да стана и зла, и проклета.

 

Тогава, обзет от тревога,

ще бягаш на друга планета.

 

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??