Jan 20, 2011, 4:38 PM

Забранена страст 

  Poetry » Love
1564 0 2


  
Там по тъмно - на тяхното място
той и тя пак безмълвно горят,
устни впиват до кръв и тъй бясно
пак сърцата им луди туптят.

 

Две души, до забрава отдадени
във покоя на здрача, мълчат,
само диви и жадни телата им
своя храм на греха ще строят.

 

Пълнят шепите с огнена страст,
а минутките нижат се бързо,
че отива си краткият час,
в който могат да бъдат тъй близо.

 

Махва тя със ръка, после той
и си тръгват в различни посоки,
ще се върнат отново в живота си свой
и в семейното ложе на всеки.


Ще останат в очите единствено
онез сапфирени малки искри,
до нощта, пак когато във тъмното
на тяхното място ще бъдат сами.

© Жанет Велкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Току виж се родила някоя много красива творба покрай тези наши разходки Или най-малкото да се събуди нечие позаспало вдъхновение
    Радваш ме Тони
    Нинка,благодаря ти,че се отби
  • Много хубав стих. Поздрави!
Random works
: ??:??