Mar 23, 2011, 8:43 PM

Забраненият град 

  Poetry
548 0 0

 Забраненият град, обвит от мъгла, която

изяществото и красотата в прегръдка свива,

паметник на труда вече е, когато

времето пребори мъглата сива.

С изяществото до мен достига

история, пълна със страдания

за момиче, което единствено да бъде иска
и император, живеещ във век на полигамия.

Стандартът на вековете безмилостно убива

упорството на императора принципите  да запази,

а момичето любимо, обичайки, загива,

като отказва да се подчинява на капризи.

Митът за Забранения град трагичен,
възпяващ изяществото и красотата,
съживява пред очите ни разказа епичен
за любовта на ”синът на небесата”.

 

© Нели Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??