Aug 9, 2011, 6:31 PM

Задуха 

  Poetry » Love
566 0 4

Задуха

/по М. Сычук /

Дъгата остаря и в кръста се прегъна.
Наведе се, като оветрена челия.
Слънцето се чумери. Облак го спъна.
Нахлупи калпака и под вежди го пие.
Бурята с изгрев се кичи напразно.
Тъмно-синя, спиралата прави я тъжна.
Топлият дъжд носи заразите.
Сбръчкано тръпнат по кръчмите мъжове.
Толко е тежко, че умът ми изхвърка.
Нямам си Господ! Така си далече...
Ще ми се да те любя във селската църква,
ако ще да съм после в Ада изпечен...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??